Çocuklu ailelerin vazgeçilmezi olan bebek odası dekorasyonu, bebeklerin gelişimi ve sağlıkları için çok önemlidir. Bebek odası mobilyalarının, süslemelerinin düzenli yerleştirilmesi, odanın havalandırmasının kolay olması, gün ışığını yeterli miktarda alması, yer döşemelerinin sağlık açısından sorun olmayacak malzemelerden yapılması, kullanılacak süslemelerin antibakteriyel özellikte olması gerekmektedir. Dekorasyon normal odalar için estetik kaygısı oluştururken bebeklerimiz için sağlık öncelikli durumdadır.
Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat edeceğimiz ilk öncelik oda seçimidir. Seçeceğimiz oda kolay havalandırılan, çok fazla veya çok az güneş ışığı almayan, yeterli gün ışığı alan doğu veya batı cephe odalardan biri olmalıdır. Böylece oda sıcaklığı istenilen derece de olacak ve oda havasız kalmayacaktır. Oda seçimi yapıldıktan sonra duvar boyaları yapılmalıdır. Boya tercihi bebek odaları için, açık turuncu, açık sarı, lila, açık yeşil gibi renklerden tercih edilmelidir. Boya seçiminden sonra yer döşemeleri antibakteriyel özelliklere sahip malzemelerden yapılmış olanlar tercih edilmelidir. Çok parlak olmayan yer döşemeleri bebeğin yürümeye başlayacağı zaman kadar olan emekleme döneminde gözlerini rahatsız etmeyecektir. Bebek odası dekorasyonu bittikten sonra oda mobilyaları tercihi yapılmalıdır. Bebek karyolası mümkünse organik ama ahşap malzemeden yapılmış olmalıdır. Boyasız olarak alınmalı veya bilinen bir yerden sağlıklı boyalar ile boyatılmalıdır. Bebek odasında mutlaka bir bebek cibinliği olmalıdır. Zararlı sinek ve haşerelerden bebeği koruyacak cibinliğin rengi dubar rengi ile uyumlu olmalıdır. Bebek için dikkat dağıtıcı oyuncaklar tercih edilirken bilinen markalardan sağlıklı olanlar tercih edilmeli ve bebek karyolasına monte edilmelidir.
Bebeğin yürümeye başlayınca rahat hareket edebilmesi için seçilecek oda biraz büyük tercih edilmelidir Yapacağımız bu tercihler bebeklerimizin daha sağlıklı büyümelerine yardımcı olacak, bebek odalarının temiz, ferah, havadar olmasını sağlayacaktır.